Birgittijnse familie

 

Uit de Orde van de Allerheiligste Zaligmaker die de H. Birgitta stichtte is er een heuse Birgittijnse familie uit ontstaan, geïnspireerd door Birgitta’s erfgoed:

 

 • Zusters Birgittinessen van de Recollectie
  Marina de Escobar (1554-1633) was instrument om de Orde van de Allerheiligste Zaligmaker naar Spanje te brengen. De zusters zijn contemplatief. Het eerste klooster werd gevestigd en Valladolid en meerdere stichtingen volgden zowel in Spanje als in Mexico.

  Meer informatie: zusters in Valladolid: La Cumbre S.ta Brígida., Monasterio del S.mo Salvador de S.ta Brígida, Avda. de Gijón 23 duplicado, 47009 Valladolid, Spanje. – Tel. (34) 983 333687

 • Zusters Birgittinessen van Rome
  De heilige Elisabeth Hesselblad (1870-1957) stichtte een apostolische groep binnen de Orde. Ze hebben allen een gastenhuis en zijn ook bijzonder gericht op de oecumene. De kloosters zijn niet autonoom: het Moederhuis is gevestigd in het huis waar de H. Birgitta gestorven is te Rome aan de Piazza Farnese.

  Meer informatie: www.brigidine.org

 • De Birgittijnse monniken
  Benedict Kirby (1929-1998) stichtte de broeders. Het zijn monastieke broeders welke het Birgittijns charisma volgen maar hebben geen priestermonniken. Ze hebben een chocoladefabriek.

  Meer informatie: www.brigittine.com

 • De Missionarissen
  Julia Pérez Balpuesta (geboren in 1926 te Mexico). De zusters hebben huizen in Mexico en Venezuela. Tevens hebben ze rondreizende missies in verschillende staten van Mexico. De pastorale activiteit streeft o.a. naar de catechetische vorming en groei in het geloof van jeugd, kinderen en volwassenen.

  Meer informatie: Misioneras del S.mo Salvador y de S.ta Brígida, Calle Sor Juana Ines de la Cruz 40, Ozumba, Mexico D.F., Mexico.- Tel.(52) 5259797